Siirry suoraan sisältöön

Verovapaa polkupyöräetu työsuhdepyörälle vuonna 2021

Hallituksen päätöksellä työsuhdepyörä muuttuu tuloverovapaaksi työsuhde-eduksi aina 1200 euron kustannukseen asti vuoden 2021 alusta alkaen.

Muutos tekee sähköpyörän hankkimisen työntekijälle erittäin järkeväksi työsuhde-eduksi. Esimerkiksi laadukas 3000 euron arvoinen sähköpyörä voidaan hankkia 3 vuoden leasingsopimuksella, jolloin vuosittainen kustannus jää alle 1200 euron ja etu on työntekijälle täysin verovapaa.

Palkan päälle vai palkasta pidätys

Työnantaja voi tarjota edun palkan päälle, jolloin työnantaja hoitaa kaikki kulut. Jos vuosittainen kustannus jää alle 1200 euron, ei työntekijälle koidu edes veroseuraamuksia vaan etu on täysin verovapaa. Etu voidaan myös pidättää palkasta, jolloin työntekijä vastaa kustannuksista – etu on tässäkin tapauksessa verovapaa mikäli kustannus on enintään 1200 euroa vuodessa.

Hyöty työntekijälle

Aktiivisesti liikkuva työntekijä voi saada parhaassa tapauksessa täysin veloituksetta käyttöönsä laadukkaan sähköpyörän, mikäli työnantaja tarjoaa edun palkan päälle. Monet kokemukset osoittavat, että nimenomaan sähköpyörä lisää liikkumista ja toimii parhaiten työmatkaliikenteessä auton tai julkisen liikenteen korvaajana.

Hyöty työnantajalle

Sähköpyörä on todella arvostettu työsuhde-etu työntekijöiden keskuudessa, ja lisää sekä työntekijän motivaatiota, sitoutuneisuutta, että jaksamista työelämässä. Vaikka työntekijä tekisi etätyötä, huolehtii hän kunnostaan ja terveydestään todennäköisemmin sähköpyörän kuin muiden työsuhde-etujen avulla. Tämä kaikki palautuu työnantajalle moninkertaisesti työtehon ja -laadun lisäyksenä.

Sähköpyörä on myös tasapuolinen työsuhde-etu. Se sopii lähes kaikille heidän iästään, terveydentilastaan ja fyysisistä rajoitteista riippumatta.

Miksi sähköpyöräleasing?

Sähköpyöräleasing on kätevin ja huolettomin tapa tarjota työsuhdepyöräetu työntekijälle. Finnish Electric Bike Factory Oy on alan pioneereja Suomessa, ja tarjoaa yhteistyössä Helkama Veloxin kanssa Helkama-, Jopo– ja Merida-merkkiset laadukkaat sähköpyörät kaikenkokoisille yrityksille Suomessa. Käy tutustumassa sähköpyöriimme, ja kokeile leasinglaskuriamme. Autamme mielellämme kaikissa asiaan liittyvissä kysymyksissa, ota yhteyttä!

Pyörät loppu toistaiseksi

Hei, pyörät ovat loppuneet toistaiseksi. Pyydämme teitä olemaan yhteydessä lomakkeella tai sähköpostitse, niin ilmoitamme heti kun pyöriä on saatavilla.